måndag 16 februari 2009

TRÖTTA HÅLLER VI OSS PÅ BENEN...


Här bakas bullar och matbröd hos Boudin Sourdough.

Krabbkokning på Fisherman´s Wharf.
Här fortsätter dagen, förmiddagen 16 februari,
utan sängående efter långresan från Honolulu. Vi vandrar runt nere vid Fishermans Wharf
och tittar på båtar och framför allt kroglivet, som är intensivt här. Det mesta bygger på fisk och skaldjur, särskilt anrättningar med krabba. Överallt ser vi hur man hanterar och kokar krabba (bild 2.). Här vilar en skarp doft av allt skaldjurskokande. Inte så attraktiv, enligt mitt (trötta?) doftorgan!

Vi går vidare mot det välkända bageriet Boudin Sourdough (bild 1.),
där man bakar synligt. Personalens arbete kan beskådas via skyltfönster (bild 3.). Inne i butiken pågår ett hektiskt arbete, med försäljning av bröd och tillverkning av New England Crab Chowder, en varm, krämig soppa med krabba, potatis och majs som fylls i ett stort urgröpt bröd, där man sparat locket som täcker soppan som fyllts på i bullen. Den åt vi vid ett senare tillfälle på hotellet. Jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar