söndag 15 februari 2009

Good Bye HONOLULU. Hallo SAN FRANCISCO.

QUEEN MARY 2. På besök i Honolulu´s hamn.

FISHERMAN´S WHARF. Hotell Argonaut beläget på Jefferson Street.

HOTELL ARGONAUT.

VÅRT HOTELLRUM HOS HOTELL ARGONAUT.


Vi lämnar Honolulu på kvällen den 15 februari.
Resan mot San Francisco kommer att bli en lång dags färd mot natt och gryningrtimme, med mellanlandning i Salt Lake City. Så flygresan tar många timmar!

Under förmiddagen i Honolulu, efter utcheckning,
besöker vi hamnen och söker oss till den pir där stora lyxkryssare brukar förtöja. Vi har fått veta att mastodontfartyget Queen Mary 2, förtöjt där under


Alldeles i närheten finner vi också senare vårt trevliga lunchställe,
en liten restaurang nere vid vattnet, och det är en skön och varm dag. Honolulu kan vara lite lynnig vädermässigt, har vi fått erfara. Rätt som det är kommer en störtskur, som oftast snabbt drar förbi.

Runt hörnet från vår lunchrestaurang
springer vi på ett litet, mysigt shoppingcenter,
ättåtkomligt och inte så vidlyftigt som de vanligen brukar vara, vilket jag ofta upplever som ganska tröttsant. Där hittar vi ganska lätt lite "tamedsighempresenter" som förvänas av våra barnbarn. Jag hittar en klänning åt mig själv till det facila priset av 9 dollar.

Vi kommer tidigt till flygplatsen
och fördriver väntetiden med att sparka runt i butikerna under några timmar.
När man som vi flyger första klass får man många fördelar, en av dem är att man går före alla andra in i planet, och behöver inte stå i kö. I Salt Lake City har det snöat och är lite kyligt.

Vi landar under morronkulan i San Francisco den 16 februari,
lätt mosiga och trötta. W har verkligen hittat ett mysigt och annorlunda hotell Argonaut, ett restaurerat, jättestort magasin,helt i rött,gammalt tegel. Det ligger på Jefferson Street, nere vid da, turistiska Fishermans Wharf.

En trevlig och uppmärksam personal, i livré,
tar genast hand om vårt bagage och vår härliga bil, en Mercury (stor som F-n), Grand Marquise. Och vi kan nöjda installera oss i vårt nya hemvist för kommande dagar. (bloggen fortsätter i nytt inlägg!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar