lördag 7 februari 2009

ATT SÄTTA SINA PLANER I VERKET ...

Vår trogne transportör under 10 dar på Maui, Chevrolet transporter.

W. spanar efter HUMPBACK´S som ses slå med sina stjärtfenor ute på havet.

En utsiktsplats vid MÀALAEA, där vi och andra intresserade spanar efter valar.

W och jag har besökt MAMA´S FISHHOUSE för bokning av middag och övernattning.

Interiör från krogen BUBBA GUMP. Lahaina.

W. väntar på sin exklusiva anrättning med räkor hos BUBBA GUMP, Lahaina.

Varumärket, loggan, för krogkedjan BUBBA GUMP.


I dag, lördag den 7 februari, fortfarande varmt och soligt!
Så efter morgongröten, känner vi lust att utforska Maui lite mer. Vi har ju en bra bil, en Van Chevrolet Transporter, med plats för sju personer och den måste ju få göra lite nytta för sig.

Vi tar kustvägen mot Lahaina, det har blivit lite molnigare, möjligen regnväder på gång?
Men vi stannar först till vid en säker utkiksplats, norr om orten Màalaea, för att få se på valar (Humpbacks) som brukar hålla till här vid denna tid på året, när det hopppar och frustande simmar över och under vattnet, ute på havet. Werner har kikaren med för att kunna se dem bättre (som jag oxå får låna).
Bredvid mig står en äldre gentleman, (ses på bild ovan i en grön jacka!) som det visar sig ha varit guide för val-visar-resor. Han berättar för mig att det endast är valhannar som ger ljud ifrån sig. Honorna följer sina kids under ett år.

Hela den fortsatta kustresan går nära havet.
och det är underbart ayy se havets alla färgskiftningar, från aquamarin,eller en lysande ljusgrön färgskiftning till klargrönt eller rent bläckfärgat. Utefter delar av vår transportsträcka är det mer vågrikt än på andra ställen, vilket är fascinerande att se. Där samlas oftast alla windsurfare. Vågsurfarna väljer oftast andra platser, då behoven för sporterna är så olika. Windsurfarna vill ha både mycket vind och vågor.
Men under dagens vägsträcka ses inga windsurfare.
Det blåser alltför lite. Vanligast ser man dem på nordvästra, norra eller nordöstra sidorna av Maui. Denna ö har många olika klimatzoner. Där den nordvästra sidan av ön, är kyligare, blåsigare och mer regnrik.

Vi fortsätter vidare in mot Lahaina,
där vi parkerar bilen och går runt och kollar staden. Vi njuter av den nu återkommande solen och värmen som är mild
Vi har ytterligare ett måste innnan vi lämnar Maui.
Det är ett besök hos räkrestaurangen Bubba Gump. Ett koncept som bygger på storyn kring filmen Forest Gump. Matstället som mest serverar rätter som bygger på just räkor. Så vi kliver in där och får ett skönt bord med utsikt mot havet... och äter förstås en räkrätt. Smaskens!

Mätta och belåtna kör vi vidare norrut, mot Haiku,
med en alldeles speciell avsikt. Vi tänker göra ett studiebesök hos Mama´s Fishhouse, den kända fiskkrogen, som också har ett vackert hotell. Dit ställer vi färden med tanken att boka in där, vår sista natt på Maui den 9:e februari. L & F har berättat att under de tre tillfällen de bott på Maui, alltid önskat äta en "fin" middag där. Men sådant gör man inte i sällskap med små barn!

Vi kliver in till receptionen
för förfrågan om hyresmöjlighet och middags-bokning hos dem. Värdinnan tar oss sedan med på en vandring runt anläggningen, där hon dels visar den svit som finns att hyra, samt visar oss runt i restaurangen. Allt blir bums godkänt, och W bokar middag för fyra, dvs för L+F+W +B, samt boende över natten för oss två.
Guuud, så lyxigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar