måndag 9 februari 2009

ÄNNU EN UNDERBAR DAG PÅ MAUI!

Farmor och V surfar på Baby Beach, Maui.

Pappa F och V testar vågsurfing på Baby Beach.

V visar hur man intar rätt position och hållning när man vågseglar.


L + F + W väntar på maten hos Mama´s Fishhouse.

W - DIRIGENTEN FÖR DEN UNDERBARA KVÄLLEN!

Efter morgongröten checkar vi ut ifrån Wailea Marriot Beach Resort,
ett hotell med underbar miljö både ute och inne. Det skall jag sent glömma! Vi har ju bokat om denna sista natt på Maui och kommer att övernatta på Mama´s Fishhouse efter festmåltiden där tillsammans med L & F.


På väg dit ringer F & L och undrar om vi känner för bad vid Baby Beach. Den ligger straxt söder om Paia och är en av de vackraste stränderna jag sett hittills, med en underbar bukt och härliga vågor.


Vi kör naturligtvis till Baby Beach, men badar inte.
F och jag tar med oss lille V för att surfa med sin vågbräda, som han nu börjar bli rätt så säker på. Jag fångar hans teknik på en del fina bilder! Det blir inte så lång stund på stranden, då barnen redan badat tillräckligt länge, och lilla E börjar längta hem.


W och jag åker vidare och checkar in på Mama´s Fish House,
för att sedan äta en lätt lunch vid ett mysigt litet matställe, Des Amies inne i Paia.
Middagen har vi bokat till klockan 19, och vi väntar in klockslaget och våra gäster nere på stranden.
Under några timmar där ser vi en strid ström av gäster anlända till restaurangen. Dessutom ser vi att det ser knökfullt ut där inne. Vi undrar därför oroligt hur det skall gå med vår bokning. Det går inte att i förväg bestämma läge för bordets placering, om man önskar en romantisk utsikt mot havet.

F & L är liksom vi förväntansfulla inför detta "Mat-Drama ".
Vi blir snart inbjudna att slå oss ner vid baren för en fördrink. Vårt bord låter sedan inte vänta på sig och läget blir alldeles utmärkt. Vi väljer olika förrätter, men kan enas om att vi faller för att äta samma varmrätt.

För att förstå kvällens betydelse måste mat vi väljer beskrivas nedan.

Förrätt:

a. Mamas Akademia Crab Cake.

b. Lobster Guacamole.

Varmrätt:

Mahimahi (fisk) Caught by DeWitt Lickie, along the north shore of Maui. Stuffed with lobster crab, Maui onions and baked in a makadamia nut crust.
Till detta njuter vi av ett utmärkt Rislingvin.

W introducerar för F & L
hur man avslutar en verkligt god måltid. Man tittar allvarligt på kyparen och beställer för två personer endast en skål med två kulor vaniljglass, till detta serveras färska jordgubbar toppade med vispgrädde. Därtill bör läggas två långa skedar, varav den ena måste vara lite längre. Den är avsedd för W! En kul idé tyckte F & L.

Ja, kvällen förflyter i glädjens tecken,
och vi delar många gemensamma samtalsämnen. Det kommer inte heller några oroande telefonsamtal från vår jourhavande Nanny (kompisen F)! Lätta till sinnes avslutar vi måltiden med en stunds nattsnack på vårt rum, innan vi skiljs åt för natten.

Tack, kära W för en alldeles fantastisk kväll!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar