tisdag 17 februari 2009

GOLDEN GATE OCH SAUSOLITO I MOLN & DIS. (SABENA)


Utsikt över San Francisco från Randall Museum.

Personal på Blue Mermaid instrueras hur servera havregrynsgröt.




Från vårt rumsfönster (bild 4.) har vi en härlig utsikt
över hamnen i Fishermans Wharf. Denna morgon är vädret visserligen disigt och med ett lätt regn. Det skadar ändå inte utsikten!


Vårt frukostrum, Blue Mermaid, har en härlig inredning.
Det stora rummet som också är högt till taket, är helt byggt i rött tegel och från taket hänger två fiskebåtar. Väggarna täcks på ena kortsidan av korslagda åror, de övriga väggarna har olika fiskemotiv. Den mycket vänliga och serviceinriktade personalen är klädda som matroser.

Vi har nu helt fallit för idén
att äta (oat-meal) havregrynsgröt till frukost, men W har förstått att det är viktigt med instruktioner hur det hela skall gå till (bild 3.). Vi blir nöjda då!


Förmiddagen inleds med en biltur
genom staden, som verkligen består av många vackra småhus, utöver en del skyskrapor. Vi kommer bl a till Randall Museum som bjuder på en hänförande utsikt (bild 2.) över San Francisco. Sorgligt nog disigt och grått, vilket medelst foton inte idag gör den sin rättvisa!


Vi fortsätter sedan över Golden Gate-bron
och därefter ner mot Sausolito (Bild 1.) och blir lite vemodiga över gråvädret. Här fanns den verkligt sköna platsen för lunch, men den skippade vi. Vi passerar Richmond Bridge och Oakland Bridge på vår hemväg

På kvällen åker vi till Pier 39,
en av de mest kända i San Francisco och det blir Crab House som får äran att servera vår middag. Nu skall vi prova på att äta färsk krabba med alla verktyg som krävs för denna operation. Krabborna här har ett annorlunda utseende än de vi är vana med i Sverige. De påminner mycket om hummer i smak och konsistens. Och så är de större än svenska krabbor.
Det blev godkänt även från personalen.
Nu var vi så mätta och trötta, så sängen hägrade... GÄSP!

1 kommentar: