lördag 14 februari 2009

BILRUNDTUR I HONOLULU

B äter räkor på Guba Gump.
Valentines Day firas på Ala Moana köpcenter, Honolulu.

Ukulele-festival i Ala Moana Park, Honolulu.

Ukulelefestival.

Vår bil anpassar sig till skyskraporna i Honolulu.

Denna dag blev ett studiebesök med vår hyrda bil genom Honolulu,
som i huvudsak består av otroliga skyskrapor, byggda med fantasi, vad gäller material, färger och utseende. Rätt så kul!

Nere vid hamnen, vid en av pirarna
förtöjer ofta jättestora kryssningsfartyg och i morgon förväntas Queen Mary förtöja där. Vi körde ner dit för att titta på en annan stor lyxkryssare.

Inte långt därifrån ligger Ala Moana Park
och vid en hög, gräsklädd kulle utmed havet, på dess högsta punkt, syntes på en massa partytält och parkeringen nedanför var fullbelagd. Där upppe pågick en ukulele-festival, som vi förstås besökte. I tälten där förevisades och såldes ukulele av olika storlekar och kvaliteter. Ett jazzband (där förstås ukulele ingick!) underhöll publiken. Där fanns också enkla maträtter till försäljning. Vi vandrade runt där i solen och njöt i största allmänhet.

Lunch avnjöt vi hos Bubba Gump
uppe på Ala Moana köpcenter, och det blev räkor, - förstås!
Utanför krogen vid en bar, samlades ett jättegäng, män och kvinnor. Alla klädda i kvinnokläder och alla deras kläder var röda. De firade Valentines Day.

På kvällen Happy Hour på hotellet
med hawaii-musik och hula-hula dans. Kvällen avslutades med rundvandring bland kvarterets krogar, många av dem redan fullsatta. Men vi gick inte hungriga hem i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar