onsdag 18 februari 2009

EN VACKER DAG I SAN FRANCISCO.



Vi vaknar till en strålande dag ,
och när vi kikar ut genom fönstret (bild 3.) bestämmer vi oss för ett besök i China Town. Visst har den delen viss atmosfär.
Men efter att ha kört runt några varv i området
tycker vi att det kan räcka för att i stället använda återstående tid att på nytt åka över Golden Gate och fortsätta kustvägen (bild 1. & 2.), norrut på Californian One (1.). Den har rykte om sig att vara dramatiskt vacker!
Ja, ryktet är verkligent sant.
Vägarna är smala, utan räcken och stundtals hisnande högt och brant. Vi njuter i fulla drag. W kor bilen som en rallyförare i kurvorna, men tutar inte före ...
Visst har vi tagit många bilder, men kameran återger inte det absoluta, - det som vi kan se!
Det blir en heldags utflykt, i många stycken enslig och obebodd. Som vanligt har vi en usel karta och för att vända hemåt igen en kortare och större väg, innan mörkret faller, tar vi hjälp med vägbeskrivningen hos en turistanläggning som vi träffar på. Och efter lite letande, är vi på rätt väg.
Hemma igen på hotellet,
får vi tips om middags-krog för kvällen, vilken visar sig vara en höjdare! Ute på Pir 47 ligger den, restaurang Scoma´s, en i San Franciscos matvärld, välkänd för sin goda mat och därtill sköna atmosfär.
Vi fick ett vackert fönsterbord,
samt därtill hörande kul servitör (slängd i käften!), en fransman, bosatt här i ett 30-tal år. Han propsade på att få berätta om allt på deras meny. Men då vi var så trötta och hungriga, avstyrde jag detta "Lukulliska Äventyr" och bad vänligt (men bestämt ...) att själva först få läsa meny´n och därefter återkomma ... Han tog det som en man!
Maten var alldeles utsökt, liksom vinet därtill.
Uppriktigt sagt, förrättens namn/innehåll, - har jag glömt. Men fiskrätten, Grilled filet of Petrole var absolut värd att minnas! Glass á la mode W, serverades med ett tillhörande italienskt espressokaffe. En minnesvärd kväll (bland många fler).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar