fredag 20 februari 2009

MOT SANTA BARBARA I BECKMÖRKER.

Vårt vardagsrum med terass och utsikt mot havet.
Utsikt Harbour View Inn med uppvärmd pool för de hugade.

Nej, nu börjar ångesten krypa på mig!
Kan det verkligen vara sant? Att det som vid resans start såg ut som en oändlighet av tid, en hel månad, nu har krymt till att återstå med fyra dygn. Varav många timmar av dessa åtgår för hemresan ...
Jag muttrar lite om detta till W under morgonen, och han håller med (en smula?).

Vid incheckning igår,
lämnade vi den största delen (tyngsta!!!) av vårt bagage kvar i bilen, för att göra det bekvämt för oss även under morgonen. Vi riktade in resan mot Santa Barbara. Det är inte så många mil dit, men vägens egenskaper gör att det tar tid. I dag blir det inte så många fotografier. Den här delen av Californian One South är mer låglänt och odramatisk. Och kanske en viss mättnad har infunnit sig nu?

Det visar sig att det tar längre tid än beräknat att nå Santa Barbara då vi har gjort en del avstickare till andra mindre orter för att eventuellt byta målet för vårt natthärbärge. Så när vi anländer till Santa Barbara är där i princip becksvart, och vår GPS har lagt av! Vi följer en av kartorna in i staden, men har svårt att orientra oss. Hur hitta hotell?

Vi åker utefter stadens kustremsa,
så nära som möjligt, och plötslig står hon där, Harbour View Inn. Det ser ut att vara ett jyst hotell. Ja, vi får en svit med havsutsikt som visar sig vara i ... lyxklass, - inte billigt. W vill gärna stanna ytterligare en natt här. Men då det är lördag i morgon, höjs priset med ytterligare 250 dollar, till det redan ganska "feta" priset.

Förhandling hjälper inte!
Nåväl, vi testar i morgon också? Restaurangen bjuder en ypperlig fiskrätt till våra hungriga magar. Klockan har blivit mycket, så det får bli den sköna sängen, i det sköna rummet, med det vackra, sköna badrummet ....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar