onsdag 11 februari 2009

VARFÖR INGEN GRÖT TILL FRUKOST?


Hotellets matsal är jättestor,
med platser att äta både ute och inne. Här är absolut fullsatt med vuxna och barn som köar runt de välfyllda mathämtningsplatserna. Frukosten, vars pris ingår i rumspriset, är välförsedd oich anpassad för olika nationaliteter, framför allt till japaner, som hör till den vanliga besökaren här. Men någon riktig havregrynsgröt finns inte!

Man köar framför kocken
som tillagar olika typer av omeletter. De kan innehålla allehanda ingredienser, mycket välsmakande. Eller, varför inte stekta ägg, med "the sunny side up"? Jag valde omelett. Kaffe i USA är något obestämt, skadat vatten, lätt brunfärgat. En får lov att anpassa sig!
Honolulu är en storstad,
med många vackra och olikformade skyskrapor, byggda ända ner mot vattnet. Så ock vårt hotell. Man kan i princip ta på sig baddräkten på hotellet, för att gå ner och bada. Och bada det gjorde vi denna förmiddag. En underbar känsla att under tolv dagar gå omkring iklädd t-shirt, shorts och solskyddsfaktor 30.
Ja, - inte Werner förstås!
Han är nu redan brun som en pepparkaka, och han använder sällan någon solskyddsfaktor. Man han blir genast brun. Vi njöt av solen och havet under några timmar. Jag var badkruka denna dag!
Eftermiddagen ägnade vi åt shopping,
vid Ala Moana, ett fantastiskt stort köpcenter. Där vandrade vi runt under några timmar, utan att göra några stora inköp. Det var mest kul att "fönstershoppa". På kvällen "Happy Hour" på hotellet, för att senare äta middag på en av alla närbelägna restaurangerna. För min del en rätt med färsk tonfisk. Det blev tidigt sänggående. Vi känner av jetlag, så det är inte svårt att sova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar